Let op: eikenprocessierupsen gespot

Dit jaar blijkt de eikenprocessierups flink aanwezig te zijn en helaas ook op ons scoutingterrein.

Inmiddels zijn door onze vrijwilligers op verschillende plekken de nesten weggebrand. Dit zijn de nesten die waarschijnlijk de meeste overlast zouden veroorzaken. Daarnaast is er samen met verschillende instanties melding gemaakt bij de gemeente, hier is echter nog geen bericht op teruggekomen, over eventuele acties die de gemeente zal nemen. Op de Facebookpagina van Gemeente Goirle staat wel een oproep om melding te maken: lees meer hierover..

Daarnaast zijn er veel nesten waargenomen in het buitengebied. Trek kleding met lange mouwen aan en broeken met lange pijpen, sokken en dichte schoenen. Raadpleeg evt de GGD voor meer info over de eikenprocessierups.